Z.c. de Stelle en z.v. De Gooye redelijk van start in Nationale zwemcompetitie

Zaterdag 6 oktober werd door beide verenigingen in Sliedrecht de eerste wedstrijd van het seizoen in samenwerkingsverband gezwommen voor de Nationale zwemcompetitie. Waar er vorige week sprake was van een medailleregen, kunnen we met de 34 medailles die deze wedstrijd zijn gewonnen, wel spreken over een stortvloed aan medailles! Van de zes verenigingen/startgemeenschappen in de 2e klasse van de regio west bezet de startgemeenschap na deze eerste ronde een 4e plaats.

Bij de jongens 7-9 jaar won Rufus Zorge zilver op 50m rugslag en 25m schoolslag. DJ Nobel won brons op 50m rugslag en zwom naar een 3e tijd bij de jongens op 25m schoolslag. Bij de meisjes in dezelfde leeftijdscategorie won Maud Franzen goud op 25m schoolslag. Phine Laarman zwom haar eerste wedstrijd en zwom op deze afstand naar een 2e tijd, echter door een foutje in het systeem werd zij in de uitslag van de jongens verwerkt en keerde zij met een gouden medaille huiswaarts. Meike Holleman zwom ruim 7 seconden van haar beste tijd af op 50m rugslag.
Bij de jongens 9-11 jaar won Luuk Voogd zilver op 100m wisselslag en Koen van Dijk brons. Koen won ook nog goud op 50m vrije slag. Bij de meisjes van deze leeftijdscategorie won Lieke Franzen zilver en Marit van Groningen brons op 50m vrije slag. Tevens zwom Lieke naar het goud op 100m wisselslag, waar Lana Slabbekoorn op een knappe 4e plaats eindigde.
De jongens van 11-13 jaar bezette tweemaal het volledige podium op 50m vlinderslag werd 1e Tjeerd Lugtenburg, 2e Dennis van der Bok en 3e Senna Buurveld. Op 100m rugslag werd Tjeerd eveneens 1e, Dennis en Senna wisselde van positie. Bij de meisjes in deze categorie zwommen Trijntje de Geus en Sanne Holleman naar een resp. 2e en 3e plaats op 50m vlinder. Trijntje won op 100m rugslag ook nog eens een bronzenmedaille en verbeterde haar tijd op deze afstand met ruim 11 seconden.
Bij de jongens t/m 15 jaar zijn Sjoerd Kamerman 1e en Martijn ‘t Mannetje 2e geworden op zowel 50m schoolslag als op 100m vrije slag. Bij de meisjes t/m 15 jaar waren het Chloë Keehnen, Nienke de Keijzer en Karlijn Donkersloot die op 100m vrije slag het podium in deze volgorde bezette. Chloë Keehnen won ook nog zilver op 50m schoolslag.
Jarno Klink werd bij de jongens t/m 17 jaar 1e op 50m rugslag en 100m schoolslag. Bij de jonge dames ging de 2e en 3e plaats resp. naar Yvonne Visser en Dion van der Veer op 50m rugslag en op 100m schoolslag. De resultaten in de oudste leeftijdscategorie van de dames en heren vielen wat tegen, zij behaalden geen enkele ereplaats maar ook geen persoonlijke records. Ook een aantal estafettes waren teleurstellend vanwege diskwalificaties. De estafette van de meisjes 11-13 jaar met daarin Lieke Franzen, Trijntje de Geus, Anouk Roon en Sanne Holleman behaalde een tweede plaats.

Geplaatst in Geen categorie.