Alle wedstrijden

Z.V. de Gooye zwemt mee met diverse wedstrijden.

Competities

Regio West Competitie: Alle verenigingen binnen Regio West kunnen deelnemen aan de Regio West Competitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden, die gedurende het zwemseizoen worden gezwommen. In de verschillende poules/afdelingen vinden de diverse wedstrijden steeds op dezelfde zaterdagen plaats. De drie snelste zwemmers van hun leeftijdscategorie worden geplaatst voor de competitie.

Z.V. de Gooye zwemt samen met de Stelle uit Stellendam als SGGO (Startgemeenschap Goeree-Overflakkee).

Regio West Competitie Kring: Deze wedstrijden zijn voor de snelste zwemmers in deze competitie en zijn op uitnodiging. De wedstrijden vinden halverwege en aan het eind van het seizoen plaats.

Nationale Zwemcompetitie:  De Nationale Zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. Om dit te bereiken is de Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie regio niveaus en vier landelijke niveaus. Ook deze competitie zwemt Z.V. de Gooye samen met de Stelle uit Stellendam als SGGO (Startgemeenschap Goeree-Overflakkee).

Miniorencircuit: Met ingang van seizoen 2016/2017 zwemt Z.V. de Gooye gezamenlijk met Z.C. de Stelle en Z.C. de Schotejil het Miniorencircuit als SGGO (Startgemeenschap Goeree-Overflakkee). Dit zijn wedstrijden voor de jongste zwemmers (Swimkick en Minioren/Junioren).

Junioren/Jeugd/Senioren: Voor de oudere zwemmers is er gedurende het seizoen een Junioren/Jeugd/Senioren Circuit. Deze worden gezwommen als De Gooye.

Meerkampen

Vierkamp SZZP: Deze vriendschappelijke Meerkamp wordt gezwommen met ZPB H&L uit Barendrecht, ZOB’66 uit Oud-Beijerland en PCG uit Gorinchem. Samen met de Stelle zwemmen we hier als SGGO.

Eilandbeker: De Eilandbeker wordt elk seizoen aan het eind gehouden bij toerbeurt in Middelharnis, Stellendam en Dirksland.  In deze wedstrijd strijden we met de Schotejil en de Stelle om de Eilandbeker.

Onderlinge wedstrijden

Sprintkampioenschappen: De Sprintkampioenschappen worden gezwommen met alle zwemmers van Z.V. de Gooye. Doorgaans vinden deze twee wedstrijden plaats in maart. Op de eerste dinsdagavond wordt er vlinderslag en rugslag gezwommen en op de tweede dinsdagavond schoolslag en borstcrawl. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat met hun gezwommen tijden.

Clubkampioenschappen: De Clubkampioenschappen worden gehouden aan het eind van het seizoen. In deze wedstrijden zwem je tegen leeftijdsgenoten om de titel. Ook de Clubkampioenschappen zijn in twee avonden verdeeld, waarbij op de eerste avond vlinderslag en rugslag gezwommen wordt en op de tweede avond schoolslag en borstcrawl. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de seizoensafsluiting.

Masters

Masterwedstrijden zijn voor zwemmers die 20 jaar of ouder zijn. Deze wedstrijden zwemt Z.V. de Gooye samen met de Schotejil en de Stelle in de startgemeenschap SGGO. Tijdens deze wedstrijden staat de gezelligheid voorop, maar wordt er ook fanatiek gestreden voor persoonlijke records en medailles. Per seizoen is er een Open Nederlands Masters Kampioenschap lange baan en korte baan. Er wordt soms ook deelgenomen aan andere Masterwedstrijden.

 

Geef een reactie