Algemeen

Voor de zwemmers is er de mogelijkheid  om aan wedstrijdzwemmen te doen. De groep wedstrijdzwemmers bestaat voornamelijk uit zwemmers die zijn doorgestroomd vanuit de B-ploeg op basis van talent en inzet. Daar hebben ze als jonge zwemmers de zwemtechniek aangeleerd en een basis zwemconditie opgebouwd.

Trainingen

De leden van de A-ploeg trainen maximaal vier avonden per week. De leden van de B-ploeg zwemmen maximaal twee avonden per week.
Het doel van de trainingen is het verfijnen van de zwemtechniek en het opbouwen, onderhouden en verbeteren van de zwemconditie ter voorbereiding op de wedstrijden. De trainingstijden zijn te vinden op de website.

Wedstrijden

Z.V. de Gooye neemt als team deel aan de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB, de Regio West Competitie en Miniorenwedstrijden. Daarnaast zwemmen we verschillende vriendschappelijke wedstrijden. De zwemmers die voldoen aan de gestelde limieten kunnen deelnemen aan de Kringkampioenschappen.

Er zijn ook diverse evenementen waar zwemmers van Z.V. de Gooye aan meedoen. Dit zijn bijvoorbeeld de Nachtmarathon, de 200 Minuten Cup, Doetse Kom Bokaal en de Haringvlietoversteek. Deze evenementen versterken het teamgevoel, zijn voor de gezelligheid en sportieve prestaties.

Geef een reactie